Timovi prve pomoći GDCK Buje osiguravali utrku 100 milja Istre

09.04.2018.
Gradsko društvo Crvenog križa Buje realizirao je još jedan važan  korak u pozicioniranju djelatnosti prve pomoći Hrvatskog Crvenog križa na manifestacijama sportskog karaktera. Dvodnevna utrka „100 milja Istre“, koja je od prošle godine punopravni član svjetske elitne skupine utrka Ultra Trail World Toura, okupila je 1.650 natjecatelja iz 52 zemlje, trideset posto više nego lani.

Trail trkači natjecali su se u jednoj od četiri izabrane discipline: utrci na 100 milja, utrci na 110 kilometara, utrci na 67 kilometara i utrci na 41 kilometar. Svi sudionici utrke prolazili su kroz dvije okrjepne stanice na kojima su ih dočekali volonteri GDCK Buje i to kao timovi prve pomoći i ostale, ne manje važne, logistike.Na okrjepnim stanicama bile su organizirane poljske bolnice u kojima su članovi timova prve pomoći zbrinjavali, na sreću, samo lakše ozljede.

Naši timovi sudjelovali su u više od 60 različitih intervencija (ogrebotine, manja krvarenje, žuljevi, bolovi u mišićima, grčevi, otekline, toplinske iscrpljenosti i pothlađivanja).

Na utrci su sudjelovala 42 volontera GDCK Buje i to 14 volontera pripadnika timova prve pomoći te 28 volontera koji su djelovali kao logistika, a koji su ostvarili više od petsto volonterskih sati tijekom 35-satnog, neprekidnog dežurstva.

Volonteri Crvenog križa pokazali su visoku profesionalnost, znanje i veliku odgovornost u rješavanju najzahtjevnijih zadaća.