Timovi prve pomoći Crvenoga križa na Sea Star Festivalu u Umagu

31.05.2022.
Gradsko društvo Crvenog križa Buje nastavilo je već tradicionalnu suradnju s festivalima i drugim velikim događanjima diljem Republike Hrvatske, a s ciljem približavanje djelatnosti prve pomoći svim građanima, ali i turistima, osobito za vrijeme turističke sezone. Tako je bilo i ove godine na Sea Star festivalu.

Naime, dvodnevni  glazbeni festival  u režiji Sea Star Festivala by EXIT, okupio je više od trideset tisuća ljubitelja dobre glazbe i posjetitelja iz cijeloga svijeta na kojemu su nastupili brojni domaći i svjetski poznati izvođači. Na ukupno četiri različite pozornice u Stella Marisu, Crveni križ Bujštine imao  je iznimno važnu ulogu u dijelu osiguranja posjetitelja festivala.



Osim Hitne medicinske službe, vatrogasaca i policije, i volonteri Crvenoga križa imali su tri punkta na kojima su pružali prvu pomoć. Za vrijeme trajanja koncerata timovi Crvenog križa osiguravali su glavnu pozornicu. Uz djelovanje na spomenutim punktovima, Crveni križ Bujštine pomogao je i sa svojom opremom postaviti poljsku bolnicu  Hitnoj medicinskoj službi.



Na festivalu je sudjelovalo 25 volontera Crvenog križa i to iz Društva Crvenog križa Osječko –baranjske županije (GDCK Našice, GDCK Valpovo , ODVK Darda) kao i susjednog društva iz Republike Slovenije OZRK Koper  koji su ostvarili više od 220 volonterskih sati. Na festivalu je evidentirano ukupno 40 intervencija, a 11 transportirano  Hitnoj službi na  daljnju obradu.



Volonteri Crvenog križa pokazali su visoku profesionalnost, znanje i veliku odgovornost u rješavanju najzahtjevnijih zadaća. Pokazali su i kako je  laička prva pomoć iznimno bitna karika u lancu pomoći ljudima u nevolji.