Timovi prve pomoći Crvenog križa ponovno na Sea Star Festivalu

30.05.2018.
Gradsko društvo Crvenog križa Buje i društva Crvenog križa Čakovec i Osijek, i ove godine s timovima sudjelovali su u osiguranju Sea Star Festivala u Umagu.  
 
Četverodnevni glazbeni festival okupio je veliki broj ljubitelja glazbe iz Hrvatske i susjednih zemalja. Na nekoliko pozornica u Stella Marisu, Crveni križ Bujštine imao je važnu ulogu u dijelu osiguranja posjetitelja festivala.
 
Osim Hitne medicinske službe, vatrogasaca i policije, volonteri Crvenoga križa imali su punkt na kojemu su pružali prvu pomoć. Za vrijeme trajanja koncerata timovi Crvenog križa osiguravali su glavne pozornice s dodatna četiri tima. Uz djelovanje na spomenutim lokacijama, Crveni križ Bujštine pomogao je i sa svojom opremom postaviti poljsku bolnicu Hitnoj medicinskoj službi.


 
Na festivalu je sudjelovalo 39 volontera Crvenog križa i to iz gradskih društava Čakovec, Osijek, i Buje koji su ostvarili 534 volonterskih sati. Na festivalu je evidentirano ukupno 46 intervencija, a pet osoba upućeno je Hitnoj službi na daljnju obradu.
 
Volonteri Crvenog križa pokazali su visoku profesionalnost, znanje i veliku odgovornost u rješavanju najzahtjevnijih zadaća. Pokazali su i kako je laička prva pomoć iznimno bitna karika u lancu pomoći ljudima u nevolji.