Timovi Crvenoga križa uspješno odradili dežurstvo na ultra trail utrci ISTRA 100 BY UTMB

17.04.2023.
Timovi Crvenoga križa uspješno su odradili još jedno zahtjevno dežurstvo na ultra trail utrci ISTRA 100 BY UTMB. U utrci je sudjelovalo gotovo 2000 trkača raspoređenih na ukupno pet staza različitih dužina i težina - od najteže od 168,6 kilometara pa do najkraće od 21,4 km.



Sudionicima utrke ukupno je bilo dostupno 10 okrijepnih stanica, uključujući i onu završnu  u Umagu na cilju.



Društvo Crvenog križa Istarske županije bilo je zaduženo za dežurstvo iz prve pomoći na osam okrijepnih stanica počevši od Plomin luke, Moščeničke drage, preko Poklona, Brguca, Prapoća, Trstenika pa sve do Buzeta i Livada. U dežurstvu je sudjelovalo  ukupno 25 volontera i djelatnika Crvenog križa Istarske županije.



U dežurstvu je sudjelovao i Crveni križ Bujštine  koji je djelovao na tri stanice – Grožnjan, Buje i Umag, a ukupno je bilo aktivirano 62  volontera i djelatnika. Podršku su im pružile i kolege iz Crvenog križa Kopar koji su na terenu bili prisutni s timom od šest članova.



Timovi Crvenoga križa imali su više od 50 intervencija, a riječ je bila o manjim i većim ozljedama poput grčeva, ogrebotina, posjekotina, bolova u mišićima, žuljeva, uganuća zglobova, istegnuća ligamenata, ozljeda nožnih prstiju i stopala , iscrpljenosti, želučanih tegoba te ozljeda šake i koljena.



Iza volontera i djelatnika Crvenoga križa je 37 sati aktivnosti koje su provedene i više nego uspješno!