Timovi Crvenoga križa pomažu ljudima koje su zbog snijega i vjetra završili u prihvatnim centrima

27.02.2023.
Timovi Crvenoga križa na području Ličko-senjske županije zbog snijega i jakog vjetra imaju pune ruke posla. Naime, velike količine snijega i olujni vjetar izazvali su kaos na prometnicama pa je Dalmacija ostala odsječena od ostatka Hrvatske. I dalje nema slobodnog cestovnog pravca ni za jednu skupinu vozila iz smjera Dalmacije prema unutrašnjosti, ali i obrnuto.



Kako bi se pružila pomoć onima koji su se našli na cesti, timovi Crvenoga križa angažirali su se u prihvatu osoba koje su ostale na prometnicama. Ličko-senjska županija organizirala je privremeni prihvat i smještaj za putnike koji su zbog nevremena i snijega ostali na prometnicama u blizini Gospića. Putnici su preusmjereni u Gradsku sportsku dvoranu u Gospiću. U dvorani boravi oko 200 ljudi. Uz pripadnike Ravnateljstva civilne zaštite, pomoć im pružaju i volonteri Crvenog križa.



Za ljude je organizirana prehrana, a osigurani su im i topli napitci, kao i slatkiši za djecu. Čekaju da se vrijeme smiri kako bi nastavili svoje putovanje ometeno snijegom i vjetrom. No, kako sada stvari stoje, to se neće brzo dogoditi s obzirom na to da vremenske prilike nisu povoljne i ceste još uvijek nisu prohodne.