Timovi Crvenog križa na vježbi „SIGURNOST 2022“

10.06.2022.
Dana 10. lipnja 2022. godine održan je terenski dio međuresorne vježbe „SIGURNOST 22“ s ciljem uvježbavanja i provjere rada vatrogasnih postrojbi Republike Hrvatske, ali i ostalih snaga sustava domovinske sigurnosti u odgovoru na različite vrste ugroza. Vježba je održana kao dio pripreme za predstojeću turističku sezonu i to istovremeno u Karlovačkoj, Osječko-baranjskoj, Primorsko-goranskoj, Varaždinskoj i Zagrebačkoj županiji. Timovi društava Hrvatskog Crvenog križa aktivno su sudjelovali u različitim akcijama spašavanja i zbrinjavanja stradalih održanima u spomenutim županijama.


Specijalistički interventni tim Hrvatskog Crvenog križa za spašavanje na vodi u otežanim uvjetima
 
U prostorijama Operativnog vatrogasnog zapovjedništva RH u Kaštel Štafiliću vježbu su putem prijenosa slike s terena pratili visoki dužnosnici i gosti. Tom je prilikom izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Robert Markt istaknuo: „Svaka terenska vježba prilika je za dodatnu provjeru naših kapaciteta u odgovoru na zahtjevne situacije neželjenih kriznih događaja, koji su, nažalost, sve učestaliji. Zato smo i ovu smo priliku dobro iskoristili kako bismo se što bolje pripremili.“


Timovi u Varaždinskoj županiji
 
Pripadnici Specijalističkog interventnog tima Hrvatskog Crvenog križa za spašavanje na vodi u otežanim uvjetima u Osječko-baranjskoj županiji sudjelovali su u vježbi održanoj na istočnoj strani jezera Borovik gdje su izvršili spašavanje, prihvat iz vode te  transport  unesrećenih osoba na sigurno područje. Pritom su koristili specijalistički plovilo za spašavanje na vodi Rescue Runner i ostalu specijalističku opremu za spašavanje iz vode.


Na vježbi u Osječko-baranjskoj županiji