Timovi Crvenog križa i ove godine na Sea Star festivalu

27.05.2019.
Gradsko društvo Crvenog križa Buje i društva Crvenog križa Čakovec kao i Crveni križ Trst i ove su godine s timovima sudjelovali u osiguranju Sea Star Festivala u Umagu. Četverodnevni glazbeni festival okupio je veliki broj ljubitelja glazbe iz Hrvatske i susjednih zemalja. Na nekoliko pozornica u Stella Marisu, Crveni križ Bujštine imao je važnu ulogu u dijelu osiguranja posjetitelja festivala.

Osim Hitne medicinske službe, vatrogasaca i policije, volonteri Crvenoga križa imali su punkt na kojemu su pružali prvu pomoć.Za vrijeme trajanja koncerata timovi Crvenog križa osiguravali su glavne pozornice s dodatna četiri tima. Uz djelovanje na spomenutim lokacijama, Crveni križ Bujštine pomogao je i sa svojom opremom postaviti poljsku bolnicu Hitnoj medicinskoj službi. Na festivalu je sudjelovalo 26 volontera Crvenog križa i to iz gradskih društava Čakovec i Buje koji su ostvarili 226 volonterskih sati.

Na festivalu je evidentirano ukupno 36 intervencija, a šest osoba nosilima su transportirane  Hitnoj službi na daljnju medicinsku  obradu. Volonteri Crvenog križa pokazali su visoku profesionalnost, znanje i veliku odgovornost u rješavanju najzahtjevnijih zadaća.