Svim volonterkama i volonterima čestitamo njihov dan!

01.12.2023.
U povodu Međunarodnog dana volontera koji se diljem svijeta obilježava 5. prosinca, Hrvatski Crveni križ upućuje čestitku i iskrenu zahvalu svim volonterima koji svojom nesebičnošću i plemenitošću ovaj svijet čine boljim mjestom.

Posebnu zahvalu upućujemo svim volonterima Crvenoga križa koji su nebrojeno puta pokazali kako svi možemo računati na njih, osobito u onim najtežim vremenima kada se kao društvo suočavamo s pandemijom, potresima, poplavama…

Međunarodni dan volontera prilika je da se podsjetimo i odamo dužno priznanje radu ljudi koji se potpuno besplatno stavljaju u službu onih najranjivijih među nama.

U povodu Međunarodnog dana volontera, Hrvatski Crveni križ priprema bogati program. "Volonteri u sjeni - Prepoznajemo li vrijednost volontera operativnih snaga" naziv je konferencija koja će biti održana u hotelu Hilton Double Tree s početkom u 9 sati. Na konferenciji će sudjelovati predstavnici Ravnateljstva civilne zaštite, Vatrogasaca, Ministarstva unutarnjih poslova, Hrvatske gorske službe spašavanja, Hrvatskog centra za potresno inženjerstvo i Hrvatskog Crvenog križa.

Sat kasnije u Osnovnoj glazbenoj školi Rudlofa Matza bit će održano predstavljanje slikovnice Žabac i izgubljeni dom, kao i pjesme Pjevaj, pleši, volontiraj!

Obilježavanje Međunarodnog dana volontera bit će dovršeno otvaranjem izložbe "Put humanosti" u prostoru Hrvatskog Crvenog križa, a bit će organizirana i podjela zahvalnica.

Dragi volonteri, hvala vam na vašem trudu i vremenu uloženom u nesebično pomaganje ljudima u potrebi. Sretan vam vaš dan!