Susjedi pomažu prvi: U Petrinji otvoreno novo veliko dječje igralište

07.08.2023.
U petrinjskom prigradskom naselju Češko selo danas je otvoreno dječje igralište. Ova vijest iznimno veseli s obzirom na to da dosad u tome dijelu grada nije bilo dječjeg igrališta, a baš u tom naselju živi puno djece i mladih. „Želimo da se ovdje igraju djeca, ali i mladi, da se ovdje okupljaju i da imaju prostor gdje mogu sjesti, popričati jedni s drugima, igrati se“, poručila je na otvorenju Ivana Kovačević Škrinjarić, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Petrinja.


 
Igralište je izgrađeno uz pomoć donacije Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine koji je putem Hrvatskog Crvenog križa potresom pogođenom području donirao 22 tisuće eura. Uz pomoć tih su sredstava kupljenje sprave, a Grad Petrinja napravio je igralište.


 
Otvorenju novoga igraluišta nazočila je i Marina Pinjagić Telak, zamjenica izvršnog predsjednika Hrvatskog Crvenog križa: „Treba pohvaliti jedan veliki projekt čiji je začetnik upravo Hrvatski Crveni križ, a to je susjedi pomažu prvi i upravo na ovoj stvari vidimo da nam je susjedna država pomogla s ovako lijepom stvari, kao što je dječje igralište.“


 
Podršku projektu pružio je i Grad Petrinja na čelu s gradonačelnicom Magdalenom Komes: „Imamo sada prilično veliko dječje igralište na prekrasnoj lokaciji... Nadamo se da će naša dječica, za koju sve ovo što radimo u gradu, radimo za naše najmlađe, da će dobro iskoristiti ovaj prostor.“


 
Otvorenju igrališta nazočili su i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i imoviui Ana Aleksić Pezelj, pročelnik za komunalne djelatnosti Grada Petrinje Danijel Dvorneković, direktor tvrtke Komunalac Petrinja Željko Tonković, ravnateljica OŠ Mate Lovrak Ankica Krnjajić Magdić, vijećnica Kristina Autisher, predstavnici mjesnog odbora Češko Selo, kao i predstavnici petrinjskog Crvenog križa.