Susjedi pomažu prvi: DCK Istarske županije održalo edukacije kolegama u BIH

10.07.2019.
U sklopu djelovanja mreže Susjedi pomažu prvi djelatnici Društva Crvenog križa Istarske županije posjetili su Crveni krst/križ Brčko distrikta BiH gdje su održali edukacije za volontere i djelatnike toga društva.

Potaknuti višegodišnjom kvalitetnom suradnjom, djelatnici Crvenog krsta/križa Brčko distrikta BiH pozvali su instruktore iz Istarske županije da im održe edukacije za buduće članove njihovih Interventnih jedinica.

Djelatnici Društva Crvenog križa Istarske županije Patricija Blažević Benković, Sandra Stipanov i Sebastijan Labinjan volonterima i djelatnicima Crvenog krsta/križa Brčko distrikta BiH održali su edukaciju Osobna oprema i evakuacija unesrećenih osoba transportnim sredstvima i osnovnu edukaciju: „Psihosocijalna podrška u kriznim situacijama“.Edukacija je provedena u sklopu djelovanja mreže Susjedi pomažu prvi, a cilj joj je bio pomoći kolegama za bolji i spremniji odgovor u kriznoj situaciji i pripremiti pomagače za bolje nošenje suočiti sa stresom na terenu.

Edukaciji je prisustvovalo 20 volontera i djelatnika, a sljedeća je planirana za listopad 2019. godine.

Mreža "Susjedi pomažu prvi" formirana je sa željom da se zajedničkim djelovanjem nacionalnih društava CK stvore temelji za prevenciju ili brži i spremniji odgovor na krizne situacije. Na inicijativu Hrvatskog Crvenog križa prvi je sastanak zemalja Mreže održan u Zagrebu 2017., a danas okuplja 16 nacionalnih društava iz područja jugoistočne i centralne Europe.