Suradnja s Muzejom suvremene umjetnosti u sklopu programa Safe Place

11.05.2022.
Kroz novonastalu suradnju sa Muzejom za suvremenu umjetnost, tražitelji međunarodne zaštite posjetili su Muzej i pogledali Retrospektivu Gorkog Žuvele. Nakon odgledane izložbe, svako  je na svoj način prenio dojmove kroz crteže ili pisane poruke te općenito kako ih se dojmio Muzej.



Program ponuđen od strane MSU-a pod nazivom „ SAFE PLACE“ namijenjen je integraciji tražitelja međunarodne zaštite i osoba kojima je odobrena međunarodna zaštita. Program je zamišljen tako, da će se u sklopu Muzeja svake srijede naizmjence održavati razne radionice povezane sa temama suvremene umjetnosti i namijenjene različitim dobnim skupinama. Cilj ovog programa je omogućiti tražiteljima međunarodne zaštite i osobama kojima je odobrena međunarodna zaštita sigurno i kreativno mjesto za izražavanje i interakciju sa lokalnom zajednicom.



Hrvatski Crveni križ u Prihvatilištima u Zagrebu i Kutini provodi aktivnosti s tražiteljima međunarodne zaštite u sklopu provedbe projekta „Socijalne usluge i psihosocijalna podrška tražiteljima međunarodne zaštite“. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske zajednice i Državnog proračuna Republike Hrvatske.