Sudar vlakova kod Novske: Timovi Crvenoga križa obilaze stradale, telefon 044 600 572 i dalje otvoren

10.09.2022.
U pomaganju unesrećenima u sinoćnjem stravičnom sudaru vlakova kod Novske, sudjelovali su i timovi Crvenoga križa koji su na mjesto nesreće stigli svega nekoliko minuta nakon dojave.



Timovi Crvenoga križa s područja Novske i Nove Gradiške, Slavonskog Broda i Pakraca tijekom noći i jutra obišli su stradale, uključujući i osobe u bolnicama. Svim stradalima iz oba vlaka omogućena je usluga Službe traženja Crvenoga križa kako bi im se omogućio kontakt s obitelji, ali i kako bi im se ispunile druge potrebe.



Trenutno je u tijeku procjena potreba, a osobama smještenima u bolnicama Crveni križ dostavit će donje rublje, čarape i higijenu.

Za članove obitelji stradalih u nesreći i dalje je otvoren dežurni telefon Crvenoga križa Novska 044 600 572. Tijekom noći zabilježeni su brojni pozivi, ali informacije o stradalima Crveni križ može dati jedino članovima obitelji.



Timovi Crvenoga križa i danas ostaju na terenu, a u stanju pripravnosti su timovi za psihosocijalnu podršku i prevoditelji koji će se aktivirati ako se pokaže potreba.