Studenac donirao 10.000 kuna za provođenje programa Set za 5!

03.08.2020.
Studenac i Hrvatski Crveni križ još jednom su udružili snage za pomoć najpotrebitijima, ovog puta na lokacijama Biograda na moru, Knina, Metkovića, Imotskog i Pule. Nakon travanjske donacije u visini od 70.000 kuna, Studenac i Hrvatski Crveni križ ponovno su ostvarili suradnju programom „Set za 5!”, čiji je glavni cilj prikupljanje financijskih sredstava za nabavu higijenskih potrepština za djecu u potrebi.
 
Studenac, glavni maloprodajni trgovački lanac na Jadranskoj obali, donirao je Hrvatskom Crvenom križu 10.000 kuna za provođenje programa „Set za 5!" i pozvao svoje kupce da putem njihove web stranice i sami podrže ovaj program prema vlastitim mogućnostima.
 
Cilj ove kampanje, osim nabave higijenskih paketa za djecu u potrebi, je razvijanje svijesti o važnosti osobne higijene te usvajanje vrijednosti zdravog življenja koje u doba pandemije imaju osobito značenje.


 
Nina Mimica, direktorica marketinga Studenca, ovim povodom izjavila je: "Izuzetno smo ponosni što nastavljamo našu uspješnu suradnju s Hrvatskim Crvenim križem kroz najnoviju kampanju Set za 5!. Osim pomoći potrebitoj djeci i razvijanja svijesti o važnosti osobne higijene, ovom akcijom šaljemo poruku o važnosti humane i nepristrane pomoći, međusobnog pomaganja i socijalne sigurnosti. Nadamo se da će i naši kupci to prepoznati i pridružiti nam se."
 
Uz zahvalu Studencu na donaciji, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa, Robert Markt ističe vrijednost programa „Set za 5” te dodaje: „Jako je važno, posebno u okolnostima epidemije, najmlađe učiti važnosti osobne higijene jer tako štite svoje zdravlje, ali i zdravlje ljudi oko sebe. I ovaj program, ali svi drugi naši programi, nastali su na temelju bogatog iskustva s terena i uviđanja stvarnih potreba ljudi. Iznimno nam je drago što tvrtke poput Studenca to prepoznaju.”