Stručni skup iz prve pomoći: „Edukacija, prva pomoć, sigurnost, digitalizacija“

01.12.2023.
Hrvatski Crveni križ organizirao je 11. Stručni skup iz prve pomoći koji je 1. prosinca održan u Nacionalnom logističkom centru Crvenoga križa. Na stručnom skupu pod nazivom  „Edukacija, prva pomoć, sigurnost, digitalizacija“ sudjelovala su 52 polaznika (doktori medicine i licencirani predavači prve pomoći) te pet predavača.



Predavači su svojim izlaganjima obuhvatili različita područja - hodogram postupanja pri katastrofama, sigurno okruženje za pružanje prve pomoći, ergonomska načela pri postupcima prve pomoći, prostrijelne rane i amputacije te toplinski udar i ekstremne vrućine.

Predavači su sudjelovali na okruglom stolu na temu „Online edukacija iz prve pomoći: DA ili NE“, a u raspravu su bili uključeni i svi sudionici. Donesen je zaključak kako online edukacija nije primjerena za učenje prve pomoći, kao i da je edukaciju iz prve pomoći potrebno unaprijediti te dodati nove sadržaje.



Sudionici Stručnog skupa složili su se da bi edukacija iz prve pomoći trebala biti uključena u kurikulume u svim odgojno-obrazovnim ustanovama.