„Strategija uspješnosti dobrovoljnog davalaštva krvi“: Posljednja edukacija iz ciklusa održana u Splitu

16.03.2024.
U Splitu je održana posljednja u nizu edukativnih radionica pod nazivom „Strategija uspješnosti dobrovoljnog davalaštva krvi“. Splitskoj edukaciji nazočili su predstavnici društava Crvenoga križa s područja Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske, Dubravčko-neretvanske i Zadarske županije. Riječ je o ljudima koji su zaposlenici društava Crvenoga križa koji se bave darivanjem krvi i čija znanja i vještine zasigurno mogu pridonijeti razvoju darivanja krvi u Hrvatskoj, kao i održavanju samodostatnosti.



Sudionici su razgovarali o provedbi akcija dobrovoljnog davanja krvi, prikupljanju i obradi podataka, načinima oglašavanja te komunikaciji kao strateškoj sastavnici za sve koji sudjeluju i provode dobrovoljno  davalaštvo krvi. Predavanja kojima je cilj promocija davalaštva krvi u Republici Hrvatskoj, održale su predstavnice Hrvatskog Crvenog križa i Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu.

Ciklus edukativnih radionica obuhvatio je cijelu Hrvatsku s ciljem povećanja odaziva na akcije dobrovoljnog davanja krvi, posebice mladih osoba i žena, čiji je udio u davalaštvu krvi ispod željene razine. Svrha radionica bila je i razmjena ideja i mogućnosti unaprjeđenja poslovnih procesa , kao i povećanja broja prikupljenih doza krvi na razini cijele Hrvatske.



Radionice su bile dio Nacionalne kampanje dobrovoljnog davalaštva krvi  koja uključuje suradnju Hrvatskog Crvenog križa, Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu, Ministarstva zdravstva, Hrvatske radiotelevizije i društava Crvenog križa.