Stradalima u potresu novčana pomoć i paketi hrane i higijene

18.12.2020.
Devet mjeseci nakon potresa, brojne obitelji kojima su stradali domovi i dalje nemaju riješeno stambeno pitanje, žive u nezavidnim ekonomskim okolnostima, a hladnije vrijeme dodatno im je pogoršalo životnu situaciju.
 
Kako bi im se barem malo olakšale životne okolnosti, Hrvatski Crveni križ uoči blagdana podijelio je drugi krug novčane pomoći za 589 stradalih osoba. U drugom krugu po osobi je podijeljeno 1000 kuna, a ukupna vrijednost pomoći iznosi 589.000 kuna.


 
Usto, Hrvatski Crveni križ mještanima Čučerja koji su teško pogođeni potresom te žive u kontejnerima, garažama ili oštećenim kućama, podijelio je i humanitarne pakete „Vaš dar za pravu stvar“. Pakete je dobilo gotovo 300 korisnika, a sadržavaju higijenske proizvode te prehrambene namirnice.


 
U proteklih devet mjeseci Hrvatski Crveni križ stradalim mještanima podijelio je gotovo osam tona hrane, više od 12 tisuća litara vode, 550 deka, gotovo 2000 kuhanih obroka te više od 2000 setova osobne higijene, kao i one za održavanje prostora.
 
Timovi Crvenoga križa stradalima u potresu i dalje pružaju psihosocijalnu podršku te ih redovito obilaze u svim smještajnim prostorima.