Sretan Božić i sve najbolje u Novoj godini želi vam Hrvatski Crveni križ!

20.12.2019.
Ovo blagdansko vrijeme prilika je da jedni drugima zaželimo najljepše želje. Prigodnu čestitku svim članicama i članovima Hrvatskog Crvenog križa, volonterkama i volonterima,  zaposlenicima HCK, kao i svim građanima RH uputio je predsjednik HCK dr. Josip Jelić: „Uz podršku mnogih ljudi, svakodnevno pomažemo onima kojima je pomoć potrebna. To znači da smo zajedno pridonosili izgradnji boljeg društva i na to možemo biti ponosni. Svima želim sretan Božić, a u Novoj godini puno uspjeha i sreće te da i dalje zajednički promičemo humanost.“  

Izvršni predsjednik HCK Robert Markt osvrnuo se na proteklu godinu koja je za Hrvatski Crveni križ protekla u znaku brojnih aktivnosti: „Učinili smo mnogo toga i bila je ovo još jedna plodna godina za nas. Dovršili smo obnovu domova starih, nemoćnih i siromašnih, pomagali smo susjednim zemljama kada je trebalo u sklopu naše međunarodne mreže 'Susjedi pomažu prvi', nastavili smo modernizaciju naše opreme za djelovanje u kriznim situacijama, kao i edukaciju djelatnika i volontera... Redovito smo provodili naše tradicionalne djelatnosti, ali smo razvijali i nove svjesni da moramo ići u korak s vremenom.

Nastavit ćemo tako i u idućoj godini uz, vjerujem, podršku mnogih kao i dosad. Samo zajedničkim snagama možemo činiti velike stvari. U tom ozračju, želim svima sretan i blagoslovljen Božić te mirnu, zdravu i uspješnu Novu godinu."