Specijalistička edukacija za trenere realističkog prikaza ozljeda

27.11.2017.
Hrvatski Crveni križ u Zagrebu je organizirao dvodnevnu edukaciju za trenere realističkog prikaza ozljeda. Ciljana skupina polaznika bili su volonteri i djelatnici društava Crvenog križa s predznanjem iz područja realističkog prikaza ozljeda.
 
Svrha edukacije bila je osposobiti polaznike za samostalno provođenje tečajeva i radionica, usavršavanje znanja i vještina te upoznavanje s novostima i dostignućima iz područja realističkog prikaza ozljeda. Na tečaju je sudjelovalo 37 polaznika iz 19 gradskih društava Crvenog križa, tri županijska društva Crvenog križa te predstavnik Nacionalnog društva Crvenog križa.
 
Polaznici tečaja imali su priliku naučiti nešto više o vještinama vođenja grupe i važnosti pravilne komunikacije, a upoznati su I s organizacijom natjecanja i pokaznih vježbi te s konceptom natjecanja iz realističkog prikaza ozljeda i imitacije stanja ozlijeđenih i naglo oboljelih osoba.
 
Praktični dio odnosio se na izrađivanje smjesa za realistički prikaz ozljeda, izradu amputiranih dijelova tijela uz korištenje alginata, gipsa i silikona. Izrađivali su i razne ozljede poput rana od igle, posjekotina ušne resice, stranog tijela u kapku oka, uboda pčele te ugriza zmije i psa.