Spasioci Crvenog križa u RibaFishevom projektu RokOtok

05.07.2019.
Potaknut tragičnim gubitkom sina, Domagoj Jakopović Ribafish osnovao je udrugu RokOtok i pokrenuo projekt kojemu je cilj podizanje svijesti o važnosti vremena koje roditelji, kroz sport i učenje, provode s djecom, razvijajući i potičući dječju radoznalost, interes i istraživački duh kao i učenje o kulturnoj baštini otoka.

Sve to planira promovirati plivanjem!

Kako se u uredu Gradskog Crvenog križa Dubrovnik sluša Radio 101 Domagoj Jakopović Ribafish djelatnicima je dobro poznata, medijska osoba.

„Za projekt udruge RokOtok saznao sam gledajući TV prije par mjeseci kad je Domagoj prvi put predstavio svoju ideju i od onda razmišljam kako bi bilo dobro da se i mi, Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik, kao Spasilačka služba uključimo u sam projekt“, rekao je višegodišnji spasilac Ivan Jurić.

Plan je Ribafisheva projekta kroz tri etape plivajući povezati sve naseljene hrvatske otoke.„Budući da projekt započinje u Dubrovniku, ideja je nastala prije par tjedana te sam se javio na elektronsku poštu udruge RokOtok i ponudio im da Spasilački klub Neptun Dubrovačkog Crvenog križa osigura rutu koju Domagoj pliva kroz dubrovački akvatorij. Ipak je to ono u čemu smo mi spasioci najbolji“, govori Ivan.

Ruta kojom će se plivati u srpnju su naseljeni otoci od Dubrovnika (počinje s Koločepom) do Splita (završava s Čiovom).

Ideju su prihvatili i drugi spasioci spasilačkih klubova Neptun iz Dubrovnik i St Galebovi iz Splita te će se i oni uključiti u projekt u određenim rutama.

„Jako mi je drago što sam dobio priliku sudjelovati u ovom projektu, jer mislim da je cilj projekta usko povezan sa Spasilačkom službom“, rekao je Ivan.

Osim osiguravanja rute na svim otocima odradit će se i radionice „Plivaj i uči o otocima“ u kojim će sudjelovati roditelji i djeca kao i svi zainteresirani posjetitelji.