Školu plivanja makarskog Crvenog križa završilo 50 djece

24.08.2021.
Nakon prvog kruga Škole plivanja – obuke za neplivače makarskog Crvenog križa u srpnju -  završila je i kolovoška edukaciju u moru.

„Obuku za neplivače je prošlo 40 djece, a uz grupu korektivnog plivanja za djecu s problemom kralježnice – posture, u našem programu je sudjelovalo ukupno 50 djece, koju je za našu organizaciju vodio naš prof. Matko Milunović. Jako smo zadovoljni jer smo ispunili naš cilj. Učiniti smo našu djecu sigurnima u vodenom okruženju što je glavna motivacija organiziranja obuke za neplivače u sklopu nacionalnog projekta’Sigurnost na vodi’ Hrvatskog Crvenog križa“, ističe Gloryan Grabner, ravnatelj makarskog Crvenog križa.



„Ove godine Crveni križ Splitsko-dalmatinske županije čelu s ravnateljem Joškom Metličićem, subvencionirao je sve naše aktivnosti na čemu im ovim putem posebno zahvaljujemo, jer smo na taj način i ovog puta izveli cjelokupni program potpuno besplatno za svu našu djecu. Rad na povećanju sigurnosti djece će i dalje biti u fokusu organizacije, a na tom putu će se uključiti i naš grad“, pojašnjava Grabner.



Kao i na završetku prvog ciklusa, tako i na kraju drugog pridružio se makarski gradonačelnik Zoran Paunović koji je prepoznao i pohvalio rad Crvenog križa te obećao jače uključenje grada po pitanju povećanja sigurnosti kako naše djece tako i svih kupaća na makarskoj plaži.

Nakon završene škole, djeca su zasluženo primila Diplome te prigodnu majicu Škole plivanja da ih podsjeti na naučeno i vrijeme u kojem su stekli i nova prijateljstva.

Izvor: makarsko-primorje.com