Sjajan odaziv na akciju darivanja krvi u Hrvatskom Crvenom križu!

14.06.2023.
U povodu Svjetskog dana darivatelja krvi koji se obilježava svake godine 14. lipnja, Hrvatski Crveni križ danas je održao akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akciji su se odazvali brojni darivatelji, ali i darivateljice, neki od njih po prvi puta.



„Ovo mi je prvi puta da darujem krv. Došao sam dati podršku akciji u ime Rukometnog kluba Lokomotiva i kad sam već tu, odlučio sam darovati krv. Htio sam to učiniti puno ranije, ali uvijek su bile neke prepreke zbog kojih ne bi mogao. Danas sam konačno postao darivatelj“, kaže predsjednik RK Lokomotiva Mirko Volarević koji je sa sobom ponio i majice kluba te ih velikodušno podijelio darivateljima koji su se odazvali akciji.



Sve one koji su željeli dati krv na akciji je danas dočekao predsjednik Hrvatskog Crvenog križa: „Gotovo ništa me ne veseli kao kad vidim ovako divne ljude da su došli učini ovako divnu stvar – darivati krv! Vaša plemenitost je nemjerljiva jer zahvaljujući vama ljudi dobivaju nove prilike za život. Vi ste nadahnuće ovoga društva i ja vam svima čestitam Svjetski dan darivatelja krvi!“



Današnju akciju darivanja krvi posjetila su i neka poznata lica. Među ostalima, akciji su se odazvale i poznata voditeljica Ida Prester te poznata operna pjevačica Sandra Bagarić. Iako su obje silno željele darovati krv, nažalost, danas ipak nisu uspjele, ali spremno kažu kako će ponovno pokušati idući put.



Krv su danas darovale i rukometašice RK Lokomotiva, a s njima je bila i naša poznata trofejna rukometašica Klaudija Bubalo. Njihova prisutnost iznimno je važna s obzirom na to da šalje poruku ostalim ženama o važnosti darivanja krvi.


 
I ova akcija darivanja krvi pridonijela je važnoj promociji Svjetskog dana darivatelja krvi koji je ove godine usredotočen na pacijente kojima je potrebna doživotna transfuzijska podrška. Naglašava se stoga uloga koju svaka osoba može imati davanjem dragocjenog dara krvi ili plazme.


 
Hrvatski Crveni križ od srca zahvaljuje svim darivateljicama i darivateljima krvi!