Sigurnije škole i vrtići: Razvoj online platforme za sigurne i dobro pripremljene osnovne škole i vrtiće za izvanredne situacije

21.11.2019.
Cilj projekta „Sigurnije škole i vrtići: Razvoj online platforme za sigurne i dobro pripremljene osnovne škole i vrtiće za izvanredne situacije“ je staviti naglasak na životno važne teme Prve pomoći (PP), Pripreme za izvanredne situacije (PIS), Psiho-socijalne pomoći (PSP) te podići svijest o sigurnosti u školama i vrtićima.

Najvažniji rezultat projekta, koji će omogućiti proširenje i razvoj programa Odgoja za humanost od malih nogu i Humane vrednote, bit će online platforma za sigurnije i dobro pripremljene osnovne škole i vrtiće. Na online platformi bit će dostupne različite aktivnosti, alati i pozadinske informacije iz prethodno navedenih područja te će na taj način kreirati koristan alat s materijalima za učitelje i odgajatelje u školama i vrtićima.

Vrtići i osnovne škole će dobiti potvrdu „sigurna škola ili vrtić“ nakon izvršenog određenog broja aktivnosti i dovoljno prikupljenih bodova za dobivanje potvrde. Tijekom 2020. godine u testiranju platforme sudjelovat će 10 vrtića i 2 škole. Volonteri i zaposlenici Gradskih društava na čijem području su odabrane škole i vrtići sudjelovat će u implementaciji aktivnosti u suradnji sa školama i vrtićima.  Na taj će način djeca od najranije dobi biti upoznata s radom i važnim temama kojima se bavi Crveni križa te će doći do sustavnog razvoja niza kompetencija i životnih vještina.

Hrvatski Crveni križ organizirao je fotografiranje djece u Osnovnoj Montessori školi barunice Dedee Vranyczany za potrebe kreiranja sadržaja i vizualnog identiteta online platforme te im se ovim putem zahvaljujemo na suradnji. Također zahvaljujemo svim vrtićima i školama koje su pristale sudjelovati u ovome projektu. Njihov doprinos je od iznimne važnosti za ostvarivanje ciljeva projekta.