Sastanak ravnatelja društava Crvenoga križa: Prihvatimo nove tehnologije za pomoć ljudima u potrebi

21.02.2020.
Redoviti godišnji sastanak ravnatelja društava Hrvatskog Crvenog križa ove je godine održan u Zagrebu. Kao i uvijek, teme koje su odabrane za raspravu, aktualne su i korisne za rad Hrvatskog Crvenog križa.

Sastanak ravnatelja započeo je jučer poslijepodne temom vodstva. Naime, svi ravnatelji društava Crvenoga križa vođe su svojih timova i važno je da se redovito educiraju o novinama načina vođenja kako bi efikasnije obavljali svoj posao.



O vodstvu je najprije govorio profesor Mislav Ante Omazić, redoviti profesor na Katedri za organizaciju i menadžment Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Njegovo predavanje izazvalo je veliki interes te su i sami sudionici sastanka istaknuli kako su čuli mnoge nove informacije i savjete koje će rado primijeniti u svojemu svakodnevnom radu.



Nakon toga uslijedio je panel na kojemu su sudjelovali bivši premijer Vlade nacionalnog jedinstva dr. Franjo Gregurić, bivša ministrica Bernardica Juretić, bivši vaterpolist, a sada djelatnik u Hrvatskoj turističkoj zajednici Dubravko Šimenc te prokuristica u tvrtki Kraš Marica Vidaković. Svi panelisti pričali su o svojim iskustvima vodstva, izazovima s kojima su se susretali te odnosu prema svojim djelatnicima. Njihova iskustva, primijetili su ravnatelji društva Crvenoga križa, vrlo su poučna te su mnogima od njih dali iskustvo za nošenje s budućim izazovnim situacijama.



Drugoga dana sastanaka razgovaralo se o temama važnim za rad Hrvatskog Crvenog križa poput zaštite dokumentacije, unapređenja sustava doniranja hrane, projekata solidarnosti te EU fondova.
Prije početka radnoga dijela sastanaka kojemu su nazočili brojni državni tajnici i pomoćnici ministra, ravnatelje su pozdravili predsjednik HCK dr. Josip Jelić i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Marko Pavić.



Zasigurno najzapaženije izlaganje bilo je ono izvršnog predsjednika Hrvatskog Crvenog križa Roberta Markta koji je posebno naglasio važnost okretanja budućnosti i upotrebi novih tehnologija za pomoć ljudima u potrebi. Istaknuo je i kako fokus Crvenoga križa treba biti na socijalnim temama jer je još uvijek veliki broj onih kojima je potrebna pomoć.



Sastanak ravnatelja društava Crvenoga križa završen je zaključcima koji će poslužiti kao temelj za daljnji razvoj programa Hrvatskoga Crvenog križa, a na dobrobit onih kojima su ti programi i namijenjeni.