Rijeka: Polaznici treninga učili kako brzo i učinkovito djelovati u izvanrednim situacijama

25.03.2024.
Protekloga vikenda u vatrogasnom centru Šapjane na Pasjaku održan je trening za osnovnu jedinicu interventnog tima Hrvatskog Crvenog križa. Na treningu je sudjelovalo 15 djelatnika i volontera gradskih društava Čabar, Delnice, Novi Vinodolski, Opatija, Rab i Rijeka, kao i društva Crvenog križa Primorsko-goranske županije.



 Pod vodstvom instruktora Hrvatskog Crvenog križa, trening je kombinirao teoretski i praktični dio, pružajući polaznicima sveobuhvatnu pripremu za različite scenarije koji mogu zahtijevati hitnu intervenciju.
 
Obuhvaćene su tematske cjeline o smještaju, psihosocijalnoj podršci, službi traženja, prijemu i distribuciji humanitarne pomoći te postavljanju šatorskih naselja.


 
Kroz simulirane scenarije i praktične vježbe, polaznici su imali priliku primijeniti stečeno znanje u stvarnim situacijama, što će im omogućiti  djelovanje u mogućim izvanrednim događajima. Naglasak je bio stavljen na timski rad, koordinaciju i brzu reakciju, ključne elemente uspješnog odgovora na krizne situacije.


 
Ovaj trening iznimno je važan za podizanje kapaciteta Hrvatskog Crvenog križa u odgovoru na krizne situacije, a osigurava brzo i učinkovito djelovanje u slučaju različitih izazova koji se mogu dogoditi u zajednici.