Red Hrvatskog Crvenog križa volonterki Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac

31.03.2023.

Na prigodnoj svečanosti koja je 30. ožujka 2023. održana u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa, Robert Markt, uručio je visoko priznanje Red Hrvatskog Crvenog križa dugogodišnjoj volonterki Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac, Ljiljani Sertić.



Na inicijativu Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac za ustrajan, dugogodišnji, dobrovoljni rad i zalaganje za ostvarivanje ciljeva Hrvatskog Crvenog križa, Komisija za priznanja Hrvatskog Crvenog križa donijela je odluku o dodjeli visokog priznanja – Red Hrvatskog Crvenog križa, dr. Ljiljani Sertić. „Ponosna sam na ovo veliko priznanje, a nastavit ću i dalje volontirati i dati svoj doprinos u aktivnostima Hrvatskog Crvenog križa“, u svom je obraćanju rekla Ljiljana Sertić.



„Dr. Ljiljana Sertić svojom nesebičnošću svima nam pokazuje što znači humanost i solidarnost kao i istinsko čovjekoljublje, te joj u ime predsjednika Hrvatskog Crvenog križa, prim. Josipa Jelića, dr. med., u svoje osobno ime, kao i u ime svih zaposlenika, članova i volontera Hrvatskog Crvenog križa od srca čestitam i zahvaljujem što svojim primjerom pokazuje što znači biti crvenokrižaš“, rekao je izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa, Robert Markt, prilikom uručenja ovog visokog priznanja.



Ljiljana Sertić, rođena je 19. listopada 1942., a po struci je doktorica dentalne medicine. Članica i volonterka Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac je od 1961. godine, a tijekom tog vremena aktivno provodi zdravstvene edukacije djece predškolske i školske dobi, educira mlade za natjecanja Hrvatskog Crvenog križa te svoj veliki doprinos daje i u zdravstvenim edukacijama odraslih osoba. Od 1973. godine sudjeluje u organiziranju sabirnih akcija „Solidarnost na djelu“, kao i obilascima osoba u potrebi, a tijekom Domovinskog rata neumorno je pružala pomoć prognanim i izbjeglim osobama. Obavljala je dužnost predsjednice Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac, a trenutno je zastupnica u Skupštini Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac, članica je Odbora Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac te je zastupnica u Skupštini Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije.
 
 
Foto: podravski.hr i Hrvatski Crveni križ