Prvi sastanak novog projekta za unapređenje života tražitelja azila

13.03.2020.
Hrvatski  Crveni križ organizirao je početni sastanak novog projekta „Socijalne usluge i psihosocijalna podrška tražiteljima međunarodne zaštite“ financiranog iz Fonda za azil, migracije i integraciju (AMIF).

Sastanak je održan u Edukacijskom centru Hrvatskog Crvenog križa, a na njemu su sudjelovali predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova kao projektni partneri Hrvatskog Crvenog križa te predstavnici UNHCR-a i MDM-a.

Projekt vrijedan 11.222.432,90 kuna namijenjen je tražiteljima međunarodne zaštite u Republici Hrvatskoj odnosno unaprjeđenju kvalitete i uvjeta njihovog života pružanjem socijalnih, psihosocijalnih i zdravstvenih usluga u skladu s najvišim međunarodnim i europskim standardima.



Projektne aktivnosti provodit će se tijekom naredne tri godine u Prihvatilištima u Zagrebu i Kutini,  zaključno s 31. prosincem 2022. godine.

Hrvatski Crveni križ i Ministarstvo unutarnjih poslova su dugogodišnji partneri i iza sebe već imaju dva uspješno provedena projekta sufinancirana sredstvima Fonda AMIF, a Hrvatski Crveni križ je partner brojnim drugim nacionalnim društvima Crvenog križa i ostalim organizacijama na projektima koji se bave podrškom osoba pod međunarodnom zaštitom i migranata općenito.

Navedeni projekti i činjenica da se Republika Hrvatska, barem u ovom trenutku, bavi s relativno malim i stabilnim brojevima osoba pod međunarodnom zaštitom osigurali su mnoge inovativne integracijske prakse i usluge u skladu s najvišim međunarodnim i europskim standardima.