Provjerite vještine naših spasilaca!

18.09.2018.
Hrvatski Crveni križ organizira jedanaesto Nacionalno natjecanje Službe spašavanja života na vodi i ekološke zaštite priobalja koje će se održati 21. rujna 2018. u Vukovaru. 
 
Na natjecanju će sudjelovati spasioci iz sedam spasilačkih klubova: „Boškarini“ – Istra, „Dunav“ – Vukovar, „Henry Dunant“ – Zagreb, „Lege“- Osijek, „Neptun“ – Dubrovnik,  „Poseidon“ – Rijeka i „Splitski galebovi“ – Split.

Natjecanje započinje u petak, 21. rujna 2018. godine u 9 sati na plivalištu Vukovar. Spasioci će se natjecati u pet disciplina: 100m plivanje s preprekama, 100m supersaver, 4x50m plivanje s preprekama, bacanje užeta,  4x50m supersaver i SERC (simulirano spašavanje utopljenika).

Otvaranje natjecanja predviđeno je za 10 sati.Spasilački sport i općenito profesija spasioca na vodi vrlo je kompleksna i zahtjevna aktivnost, kako fizički tako i psihički. Hrvatski Crveni križ organiziranjem spasilačkih natjecanja nastoji sportom privući mlade u spasilačku službu i ukazati na potrebu organizacije spasilačkih postaja na svim plažama u Republici Hrvatskoj.
 
Posjetite Nacionalno natjecanje i uvjerite se u vještine naših spasilaca!