Proslava blagdana s azilantima i tražiteljima azila

18.12.2018.
Hrvatski Crveni križ (HCK) tradicionalno je u povodu blagdana darivao djecu azilanata.

Ove godine podjela poklona za djecu do 15 godina organizirana je u Edukacijskom centru HCK .

Uz božićne pjesme i prigodne poklone pod ukrašenom jelkom darove je primilo 92 djece. Ususret blagdanima bit će darivana i djeca iz Prihvatilišta za tražitelje azila u Zagrebu i Kutini gdje su tijekom cijelog prosinca organizirana prigodna događanja. Darivanja će također biti organizirana i za obitelji smještene u Zadru i Sisku.

U kutinskom prihvatilištu u povodu blagdana sv. Nikole, Hrvatski Crveni križ organizirao je zajedničku radionicu roditelja i djece u sklopu koje su ukrašavali čestitke crtežima, izrađivani razni prigodni predmeti i pripremana tradicionalna jela .
Nakon radionice svi sudionici imali su prilike uživati u druženju uz razne slastice.

Na istom će mjestu 19.12. biti održana i božićna zabava u sklopu koje će odrasli i djeca zajednički s volonterima Crvenoga križa kititi jelku, a Djed Božićnjak djeci će podijeliti božićne darove.

Božićni ukrasi koje su izradili na radionicama bit će izloženi na božićnom sajmu u Kutini 20. prosinca.

Budući da nam je želja i da osobe pod međunarodnom zaštitom osjete atmosferu nadaleko poznatog Zagrebačkog Adventa, Hrvatski Crveni križ za njih 20. prosinca u 15 sati organizira adventsku šetnju s turističkim vodičem u Zagrebu.
U šetnji će sudjelovati 20-ak osoba koje ćemo i počastiti fritulama i čajem.

Sve ove aktivnosti imaju za cilj upoznati azilante i tražitelje azila s blagdanskim običajima koji se provode u RH te ih i na taj način uspješnije integrirati u lokalnu zajednicu.