Preminuo predsjednik GDCK Zagreb prof.dr.sc. Vlado Jukić

03.03.2019.
Nakon teške bolesti u Zagrebu je 3. ožujka preminuo predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Zagreb i dugogodišnji ravnatelj Klinike za psihijatriju Vrapče prof.dr.sc. Vlado Jukić.

Prof.dr.sc. Vlado Jukić rođen je 23. lipnja 1951. godine u Posušju gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju. Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu diplomirao je 1976. godine.

Tijekom svojega života ostvario je najviša stručna i znanstvena dostignuća te je obnašao brojne visoke funkcije. Dobitnik je niza nagrada i odlikovanja. Kao osoba iznimno širokih obzora i interesa te u potpunosti predan svome zvanju, utjecao je ne samo na položaj i mjesto suvremene hrvatske psihijatrije, već je svojim radom zadužio i širu društvenu zajednicu. Bio je neumoran borac za prava osoba s duševnim smetnjama i pokretač ideje o proglašenju Dana prava osoba s duševnim smetnjama.

Unatoč svemu tome, prof.dr.sc. Vlado Jukić ostat će zapamćen kao zasigurno najuspješniji i najdugovječniji ravnatelj Klinike za psihijatriju Vrapče. Njegovom smrću završava jedno značajno razdoblje hrvatske psihijatrije u kojoj je prof. Jukić ostavio neizbrisiv trag.
Prof.dr.sc. Vlado Jukić obnašao je funkciju predsjednika Gradskog društva Crvenog križa Zagreb od 2012. godine.

Hrvatski Crveni križ obitelji izražava iskrenu sućut.