Premijer obišao Jasenovac i Ušticu i zahvalio Crvenom križu koji pomaže stanovništvu

16.05.2019.
U Jasenovcu je danas održan radni sastanak kojemu je tema bila obrana od poplava u jasenovačkoj Posavini.

Na radnom sastanku bili su nazočni premijer Andrej Plenković, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, pomoćnik ministra unutarnjih poslova Damir Trut, načelnik Policijske uprave Sisačko-moslavačke Luka Pešut, župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, načelnica Općine Jasenovac Marija Mačković i Zoran Prpić, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Novska.

Ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Novska izvijestio je premijera o aktivnostima koje na terenu provodi Crveni križ. Upoznao je premijera s materijalno-tehničkim sredstvima koja su stavljena na raspolaganje Gradskom društvu Crvenog križa Novska iz Logističkog centra Hrvatskog Crvenog križa u Jelkovcu za vrijeme trajanja visokog vodostaja rijeke Save, ali i s aktivnostima koje će se provoditi nakon što se voda povuče, a nužne su za sanaciju objekata nakon poplava.

Premijer je istaknuo predan rad na terenu svih nadležnih državnih, županijskih i gradskih/općinskih službi zahvaljujući kojima je situacija pod kontrolom uoči nadolazećih povišenih razina vodostaja na ovom području. Premijer je naglasio i važnost Hrvatskih voda, vatrogasaca i drugih službi koje pripremaju Jasenovac, Ušticu i Mlaku za moguće visoke vodostaje Save, a posebno se zahvalio Crvenom križu na dostavi pomoći koja je potrebna stanovništvu, kao i svima onima koji su spremni pomoći.

Nakon sastanka, premijer Plenković obišao je područja ugrožena poplavama u općini Jasenovac.

Foto: Srđan Vrančić i Nikola Ćutuk