Pregrada: Oduševljenim mališanima predstavljena slikovnica „VOL(ontiranje) pobjeđuje bol“

09.12.2019.
Danas je u Pregradi predstavljena slikovnica Hrvatskog Crvenog križa pod nazivom „VOL(ontiranje) pobjeđuje bol“. Slikovnica je predstavljena skupini Zvjezdice u Dječjem vrtiću „Naša radost“. Riječ je o djeci koja su sudjelovala u aktivnostima odgoja za volontiranje u Gradskom društvu Crvenog križa Pregrada, a te se aktivnosti provode i u brojnim drugim društvima Crvenoga križa kako bi se djecu od najmlađe dobi upoznavalo s kulturom volontiranja.

Tijekom protekle školske godine djeca u Pregradi su pomagala u brojnim aktivnostima poput sađenja cvijeća, održavanja okoliša, čišćenja okućnica i prikupljanja hrane i higijenskih potrepština za ljude u potrebi. Osim što su ih takve aktivnosti veselile, naučile su ih i važnosti pomaganja drugima.



Uz predstavnike Hrvatskog Crvenog križa koji su se najmlađima došli zahvaliti na predanom radu za potrebe drugih, djecu je posjetio i Kriško – maskota kojoj su se mališani najviše obradovali i s kojom su podijelila svoja iskustva o volontiranju. Iako maleni, jako dobro znaju što je volontiranje i zašto je važno pomagati drugima.



Pozorno su slušala i čitanje slikovnice „VOL(ontiranje) pobjeđuje bol“ autorice Mateje Zadražil i ilustratora Dubravka Kastrapelija, te su spremno raspravljala o likovima i svemu ostalome što im se u slikovnici svidjelo.

Naravno, nije nedostajalo ni glazbe pa su dobro raspoloženi mališani otpjevali i nekoliko pjesama uz pratnju svojih odgojiteljica i odgojitelja u vrtiću.

Volontiranje vrtićke djece rezultat je sjajne suradnje Dječjeg vrtića „Naša radost“ i GDCK Pregrada, ali i podrške predstavnika gradske vlasti pa se tako predstavljanju slikovnice rado odazvala i zamjenica gradonačelnika grada Pregrade Gordana Križanec Ružić.