Predstavu kojoj smo pružili podršku, u samo dva dana pogledalo 3.600 djece!

26.10.2022.
Jučer i danas u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski Zagrebačka filharmonija je izvela predstavu „Napokon orkestar“ u sklopu MINIMINI ciklusa, a čiju je produkciju podržao Hrvatski Crveni križ.



Oko 3 600 djece u pratnji više od 150 odgojitelja ili nastavnika uživali su u čarobnoj atmosferi koju su ovom prilikom za njih stvorili umjetnici i glazbenici koji izvode predstavu. Hrvatski Crveni križ tom je prilikom svim odgojiteljima i nastavnicima podijelio slikovnice Vol(ontiranje) pobjeđuje bol kako bi slikovnica došla u ruke onih koji razumiju istinske društvene vrijednosti i imaju priliku u svom odgojno obrazovnom kontekstu djeci približiti sadržaj koji će im pomoći formirati tolerantne, humane i društveno osviještene mlade ljude.



Upravo o takvom gradu govori i ova predstava – gradu u kojemu su svi instrumenti različiti, ali se poštuju i žive u zajedništvu i harmoniji, što kroz ovu prekrasnu metaforu ujedno ukazuje i na jednu od nevažnijih misija Hrvatskog Crvenog križa.
Podsjetimo, predstava „Napokon orkestar” u režiji Petre Radin, skladatelja Marina Rabadana i izvedbi Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Krešimira Batinića, te solista Josipe Bilić i Marka Hergešića, uvodi nas u svijet glazbe kroz priču o gradu Zvukogradu.



Ova predstava okuplja niz izvrsnih umjetnika iz Hrvatske -  kostimografkinju Dženisu Pecotić, scenografa Branka Lepena, koreografkinju Tihanu Strmečki, autorica video animacija Antoniju Veljačić, autoricu rekvizita Dunju Niemčić, dizajnera svjetla Martina Šatovića, koautoricu Paolu Radin i naravno– cijeli jedan orkestar vrsnih glazbenika.