Predstavnici Hrvatskog Crvenog križa sudjelovali su na međunarodnom treningu u Bugarskoj

14.06.2023.
U periodu od 4. do 8. lipnja 2023. godine djelatnica Hrvatskog Crvenog križa, djelatnica Gradskog društva Crvenog križa Čakovec i djelatnik Društva Crvenog križa Varaždinske županije sudjelovali su na treningu koji je organizirala Međunarodna federacija Crvenog križa i Crvenog polumjeseca u Lozenu, Bugarska.



Tema treninga bila je transparentnost i uključivost zajednice (CEA-Community engagement and accountability), a radi se o pristupu u kreiranju i provedbi programa pomoći s fokusom na korisnike od kojih se prikupljaju povratne informacije vezano za programe koje provodi Hrvatski Crveni križ i njegova društva (ali i druga nacionalna društva), čime se osigurava bolja i učinkovitija provedba programa.



Na treningu su sudjelovali i predstavnici društava iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore i Sjeverne Makedonije. Obrađivale su se različite teme, od prikupljanja informacija, procjene potreba te prikupljanje povratnih informacija od zajednice. Sve te teme obuhvatile su jedan cilj, a to je veća uključenost zajednice u procese stvaranja humanitarnih programa.



U sklopu treninga, osim teorijskog dijela, naši djelatnici su sudjelovali u praktičnim vježbama koje bi trebale Hrvatskom Crvenom križu omogućiti još bolje razumijevanje potreba korisnika.