Predstavnica Regionalnog ureda Međunarodne federacije u posjetu HCK

25.01.2019.
Koordinatorica za suradnju s nacionalnim društvima iz jugoistočne i centralne Europe iz Regionalnog ureda Međunarodne federacije u Budimpešti, Seija Tyrninoksa boravila je 23. i 24. siječnja 2019. godine u posjetu Hrvatskom Crvenom križu.

Tijekom posjeta održala je sastanke s predsjednikom i izvršnim predsjednikom Hrvatskog Crvenog križa te sudjelovala na prvom sastanku predsjednika svih društava Hrvatskog Crvenog križa gdje se i obratila prisutnim predsjednicima uime Regionalnog ureda Međunarodne federacije društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.

U razgovoru s predsjednikom HCK dr. Josipom Jelićem i izvršnim predsjednikom HCK Robertom Marktom gospođa Tyrninoksa posebno je istaknula zadovoljstvo s pozivom na sastanak s predsjednicima društava Hrvatskog Crvenog križa: „Zahvaljujem na pozivu za sudjelovanje na tako važnom sastanku. Komunikacija s vodstvom društava Crvenog križa unutar zemlje izuzetno je važna za koordinaciju i dobro upravljanje.“

Osim održanih sastanaka, Tyrninoksa je imala priliku upoznati se s aktivnostima Hrvatskog Crvenog križa u Prihvatnom centru za strance Zagreb, te obići Edukacijski centar HCK i Nacionalni logistički centar u kojemu su joj prezentirani planovi za daljnje unaprjeđenje edukacije iz područja pripreme za katastrofe i logistike.