Predstavljen priručnik "Pružanje prve pomoći" za trenere vaterpola i ostalih vodenih sportova

31.01.2022.
U Splitu je održana promocija priručnika „Pružanje prve pomoći“ za trenere vaterpola i ostalih vodenih sportova. Riječ je o priručniku u kojemu su obrađene teme specifične za vodeno okružje, u i oko bazena, s posebnim naglaskom na ozljede i incidentne situacije koje se u takvom okružju mogu dogoditi.

Poseban naglasak stavljen je na utapanje, pothlađivanje ili hipotermiju, sunčanicu, različita krvarenja, ozljede mišićno-koštanog sustava te ozljede glave i lica.



Ovaj vrijedan projekt nastao je u suradnji Hrvatskog Crvenog križa, Udruge  vaterpolskih trenera i Hrvatskog vaterpolskog saveza. Na promociji priručnika „Pružanje prve pomoći“ govorili su prof. Neven Kovačević, bivši izbornik Hrvatske vaterpolske reperezentacije, a danas predsjednik Udruge vaterpolskih trenera, doc. dr. sci. Tea Galić, profesorica na Medicinskom  fakultetu u Splitu i članica Zdravstvenog povjerenstva Hrvatsko vaterpolskog saveza, doc. dr. sci. Dinko Pivalica, predsjednik Zdravstvenog povjerenstva Hrvatsko vaterpolskog saveza,  Renato Živković, glavni tajnik Hrvatskog vaterpolskog saveza i Jure Topić, plivački trener.

Nazočnima na promociji putem video snimke obratio se i izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa koji je posebno istaknuo kako će Hrvatski Crveni križ uvijek dati podršku projektima koji u prvi plan stavljaju znanje prve pomoći, a samim time spašavanje života i zdravlja ljudi.

Hrvatski Crveni križ sudjelovanjem u ovom projektu nastavlja kontinuiranu edukaciju građana o postupcima pružanja prve pomoći, a sve u cilju spašavanja života.