Predstava „Od Solferina do zvijezda“ korisnika Gradskog društva Crvenog križa Zagreb

09.06.2022.
U maloj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog 9. lipnja 2022. godine korisnici Programa poludnevnog boravka i psihosocijalne podrške za osobe s intelektualnim oštećenjem Gradskog društva Crvenog križa Zagreb izveli su glazbeno-scensko djelo „Od Solferina do zvijezda“.



Pod stručnim vodstvom glazbenika, glumaca, plesača, pjevača i likovnih umjetnika korisnici Gradskog društva Crvenog križa Zagreb prikazali su gledateljima viziju Crvenog križa od njegovog nastanka, preko sadašnjosti pa sve do zamišljene daleke budućnosti na dinamičan, duhovit, zabavan i edukativan način. Izvedba je izazvala pregršt smijeha, ali i suza kod publike koja je izvođače nagradila zasluženim pljeskom. Predstavu koja je uz kreativni doprinos korisnika pripremana tijekom višemjesečnih radionica režirao je Mario Kovač koji je, u suradnji s Petrom Radin, napisao i scenarij. Za scenski pokret i koreografije bio je zadužen Branko Banković, a za vizualni identitet Iva Lipovac.



Zamjenica izvršnog predsjednika Hrvatskog Crvenog križa Marina Pinjagić Telak nakon predstave je istaknula: „Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb već niz godina kroz svoj Program poludnevnog boravka i psihosocijalne podrške za osobe s intelektualnim oštećenjem doprinosi poticanju pozitivnih promjena u društvu istovremeno doprinoseći kvaliteti života korisnika.“



Ovaj događaj organiziran je u sklopu EU projekta „Kreativne terapije u radu s djecom i odraslima s invaliditetom – Aktivni i vidljivi u zajednici“ vrijednog gotovo tri milijuna kuna, kojeg Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb provodi u suradnji s Dnevnim centrom za rehabilitaciju djece i mladeži Mali dom i kojim je obuhvaćeno 50 osoba s invaliditetom.