Predsjednica mladih Hrvatskog Crvenog križa izabrana u Europski odbor mladih

12.04.2021.
Održan je sastanak Europske mreže mladih Crvenog križa i Crvenog polumjeseca (24th Red Cross Red Crescent European Youth Cooperation Meeting) na kojem je sudjelovalo preko 50 sudionika iz 40 Nacionalnih društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.

Mreža okuplja više od 800 000 volontera iz 54 zemlje s područja Europe i Središnje Azije, a omogućuje razmjenu dobrih praksi, razmjenu iskustava te kreiranje novih aktivnosti za mlade.

Radom mreže upravlja Europski odbor za koordinaciju mladih (European Youth Coordination Committee - EYCC) koji se sastoji od sedam predstavnika koje izravno biraju članovi mreže na razdoblje od dvije godine. Tijekom sastanak izabran je novi Odbor te je za jednu od sedam članova izabrana predsjednica mladih Hrvatskog Crvenog križa, Iva Vrebac.

Tijekom sastanka je predstavljen rad mreže u protekle tri godine te su određeni prioriteti za naredne dvije godine, a među kojima su teme poput klimatskih promjena, mentalnog zdravlja i migracija. Na sastanku je sudjelovao i predsjednik Međunarodne federacije Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Francesco Rocca koji je naglasio važnost mladih i dao im punu podršku u nastavku njihovog rada.