Predavanje „Ulične droge i prevencija“ u Centru za odgoj i obrazovanje Lug

28.11.2018.
U povodu obilježavanja Mjeseca borbe protiv bolesti ovisnosti dr. sc. Siniša Zovko, dr. med., voditelj Odjela prevencije ovisnosti i smanjenja šteta Hrvatskog Crvenog križa održao je predavanje „Ulične droge i prevencija“ u Centru za odgoj i obrazovanje Lug u Lugu Samoborskom.

Centar Lug jedinstvena je ustanova u Hrvatskoj koja pruža usluge odgoja, prehrane, njege i brige o zdravlju, medicinske i psihosocijalne rehabilitacije, organizacije provođenja slobodnog vremena i privremeni smještaj za mladež s lakom mentalnom retardacijom u dobi od 14 – 21 godine starosti.

Centar Lug pruža usluge i maloljetnicima i mlađim punoljetnim osobama s poremećajima u ponašanju, tjelesnim ili mentalnim oštećenjima u dobi 14 – 21 godine života koji se nalaze na izvršenju odgojne mjere upućivanja u posebnu odgojnu ustanovu.

 U Centru Lug djeluje i  škola s programom srednjoškolskog obrazovanja i stručnog osposobljavanja mladeži s lakom mentalnom retardacijom u dobi 14 – 21 godine koji obrazovanje završavaju po posebnom programu za pomoćne radnike strukovnih zanimanja.

Sada se Centar skrbi za osamdesetak štićenika. Budući da su i štićenici Centra izloženi opasnostima i rizicima uporabe droga i alkohola, predavanje „Ulične droge i prevencija“ je održano za zaposlenike i profesore koji rade u centru.

Ovo predavanje nastavak je projekta Hrvatskog Crvenog križa „Korporativno volontiranje“ u koji je Centar Lug bio uspješno uključen od samih početaka.