Posjet potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova dr.sc. Davora Božinovića Nacionalnom logističkom centru

12.05.2023.
Povodom Tjedna Crvenog križa, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović posjetio je Nacionalni logistički centar Hrvatskog Crvenog križa u petak, 12. svibnja 2023. godine. S potpredsjednikom Vlade sastali su se predsjednik Hrvatskog Crvenog križa prim. dr. Josip Jelić i izvršni predsjednik Robert Markt.



Nakon neformalnog sastanka na kojemu se govorilo o različitim aktivnostima Hrvatskog Crvenog križa, ovom je prigodom organiziran i obilazak Nacionalnog logističkog centra. Tijekom obilaska potpredsjednik Vlade imao je prilike više čuti o djelovanju u kriznim situacijama i upoznati se sa zalihama i opremom koju Hrvatski Crveni križ ima na raspolaganju za djelovanje u kriznim situacijama, kao i specijalnom opremom Službe spašavanja života na vodi i ekološke zaštite priobalja.



Potpredsjednik Vlade dr.sc. Davor Božinović prilikom posjete je istaknuo kako Hrvatski Crveni križ ima važnu ulogu u sustavu zaštite i spašavanja, kao i u društvu općenito te je u razgovoru s vodstvom i zaposlenicima Hrvatskog Crvenog križa izrazio zahvalnost i iskazao podršku za daljnji razvoj aktivnosti koje Hrvatski Crveni križ provodi, kako u području djelovanja u kriznim situacijama, tako i u različitim drugim područjima poput edukacija prve pomoći, pružanja psihosocijalne podrške i slično.