Posjet parku Amazinga

23.04.2022.
Dana 22. travnja 2022. organiziran je posjet zabavnom parku Amazinga u okviru dva projekta – Integrativna podrška djeci bez pratnje te Izgradnja sustavne i sveobuhvatne podrške osobama pod međunarodnom zaštitom razvojem uključivih socijalnih usluga. Projekti su financirani od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Nakon prethodnog posjeta navedenom zabavnom parku, povratne informacije su ukazivale da su djeca bila iznimno zadovoljna aktivnošću te su imali želju ponoviti iskustvo. Iz tog je razloga organiziran ponovni posjet zabavnom parku, ali ovaj put su u aktivnosti zajednički sudjelovala i djeca bez pratnje smještena u Zagrebu.

Svrha povezivanja djece pod međunarodnom zaštitom i djece bez pratnje je bila da djeca koja još nisu odlučila žele li ostati u Hrvatskoj, u kontaktu s djecom koja ovdje duže žive, uvide benefite ostanka kako bi se pokušalo umanjiti veliki broj napuštanja Hrvatske i odlaska prema drugim europskim državama. Djeca su se međusobno povezala i ugodno provela svoje slobodno vrijeme.