Pomoć kod zastoja srca: Crveni križ Našice postavio prvi defibrilator

16.05.2018.
Gradsko društvo Crvenog križa Našice u sklopu projekta „Volontiramo i mi“ održalo je predstavljanje automatskog vanjskog defibrilatora koji je prvi takav uređaj na području grada Našica.

Predstavljanje je održano u hotelu Park Panolija Našice, suradnika u realizaciji postavljanja defribrilatora. Defibrilator se nalazi na recepciji hotela kako bi bio dostupan što većem broju građana u slučaju potrebe – zatajanja srca.

Dr. Dragica Pavlić, predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Našice naglasila je značaj takvog uređaja za grad Našice istaknuvši da ga ne posjeduju čak ni ambulante.Ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Našice Igor Feldi govorio je o nabavci AVD-a u sklopu projekta „Volontiramo i mi“. Projektom je iz europskog socijalnog fonda odobreno 1.170.000,00 kuna za Gradsko društvo Crvenog križa Našice kao nositelja projekta i partnere: udrugu Otvoreno srce, Društvo naša djeca Našice i Osnovnu školu Dore Pejačević Našice.

AVD je prisutnima predstavio dr.Juraj Pavlić koji je već i održao obuku za zaposlenike hotela Park Panolija Našice.

Gradsko društvo  Crvenog križa Našice održat će dodatne edukacije kako bi AVD bio što bolje predstavljen stanovnicima našičkog kraja.