Pogledajte ineterventni tim GDCK Gospić u akciji!

16.09.2019.
U povodu Svjetskog dana prve pomoći, društva Crvenog križa diljem Hrvatske održala su prigodne programe, a među njima i Gradsko društvo Crvenog križa Gospić.
 
Crveni križ Gospić tim je povodom održao pokaznu vježbu interventnog tima GDCK Gospić u Adrenalinskom parku Likos u Novčici.



Spasioci na vodi ponajprije su upozorili sudionike o opasnostima vode, pokazali opremu koju koriste i prezentirali spašavanje unesrećene osobe,
 
Pridružio im se tim prve pomoći prikazom pružanja prve pomoći unesrećenom iz vode uz realistični prikaz ozljede i prezentaciju imobilizacije uganuća i  prve psihosocijalne pomoći u takvim situacijama.


 
Po održanoj vježbi, sudionici mlađeg uzrasta dobili su priliku provozati se čamcem i vidjeti pobliže akcije spasilačkog tima GDCK Gospić.
 
Svjetski dan prve pomoći održava se svake godine druge subote u rujnu. Tom se prilikom prepoznaje važna uloga koju Društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca i druge organizacije imaju u pružanju kvalitetne obuke prve pomoći širom svijeta kao način izgradnje i jačanja kapaciteta zajednice da odgovore u situacijama ozljeda ili bolesti.