Podrška osobama pod međunarodnom zaštitom u integraciji

21.02.2022.
U okviru projekta „Izgradnja sustavne i sveobuhvatne podrške osobama pod međunarodnom zaštitom razvojem uključivih socijalnih usluga,, Gradsko društvo Crvenog križa Karlovac  provelo je edukativnu radionicu pod nazivom ,, Osnaživanjem do aktivnog sudjelovanja u lokalnoj zajednici,,.

Na radionici su sudjelovali roditelji, mahom majke, iz obitelji azilanata  koji su novi životni početak pronašli u Karlovcu. Tijekom edukacije istaknuta je bitna uloga majki u integraciji obitelji u novoj sredini.

Razgovor je usmjeravan na procjenu potreba obitelji iz uloge majke, poučavanje o radnoj kulturi u RH, nošenju sa stresnim situacijama i načinima poboljšavanja kvalitete življenja, a na sva pitanja azilanata odgovarale je socijalna radnica Sanda Lovrić Rupčić, djelatnica Gradskog društva Crvenog križa Karlovac.  Radionica je završena sa zajedničkim ručkom  uz neformalno  druženje i  razgovor. 

Projekt „Izgradnja sustavne i sveobuhvatne podrške osobama pod međunarodnom zaštitom razvojem uključivih socijalnih usluga,“ ima za cilj olakšati integraciju azilanata u društvu te ih osnažiti za aktivnije sudjelovanje u lokalnoj zajednici.