Plavo srce: Crveni križ Zagreb i Bad Blue Boysi u humanitarnoj akciji za pomoć Zagrepčanima

29.03.2020.
Iako su posljedice epidemije koronavirusa pogodile cijelu zemlju, situacija je posebno teška u Zagrebu koji se nosi i s posljedicama potresa. Kako bi građanima Zagreba omogućili dostatnu pomoć, Gradsko društvo Crvenoga križa Zagreb udružilo je snage s navijačkom skupinom Bad blue boys te zajednički svakodnevno obilaze stotine kućanstva na zagrebačkom području.

Usto, organizirali su humanitarnu akciju „Plavo srce“ kojoj je cilj pomoći Zagrepčanima pogođenima potresom i epidemijom koronavirusa. Svi koji žele i mogu pomoći, potrebni podaci mogu se pronaći OVDJE.

Crveni križ Zagreb svakodnevno zaprimi na stotine telefonskih poziva i e-mail poruka s upitima građana, a najhitnijim slučajevima nastoji se pružiti pomoć u najkraćem mogućem roku. Više od 400 volontera na području Zagreba svakodnevno pomaže starijim, nemoćnim sugrađanima i kroničnim bolesnicima. Dnevno posjete više od 50 kućanstava.

Djelatnici gradskog društva Crvenog križa Zagreb zaprimaju pozive starijih i nemoćnih osoba te kroničnih bolesnika. Volonteri Crvenog križa Zagreb preuzimaju daljnju brigu o osobama; odlaze po popis namirnica uz koji im, osoba u potrebi, daje i novac za kupnju. Nakon obavljene kupnje, volonter osobi donese sve namirnice i vraća nepotrošeni novac. Sve se evidentira u obrascu i supotpisuju ga osoba kojoj je pružena dobrosusjedska pomoć i volonter koji je pomogao.

Volonteri Gradskog društva Crvenog križa Zagreb, osim obilježja na odjeći, raspolažu i potvrdom koju korisnicima pomoći daju na uvid, a kojom potvrđuju da su volonteri Crvenog križa Zagreb te da su ovlašteni pružiti dobrosusjedsku pomoć u vremenu krize.