Otvoren "Centar za pomoć u kući Koprivnica"

19.05.2023.
Na prigodnoj svečanosti održanoj u petak, 19. svibnja u Koprivnici je otvoren novi "Centar za pomoć u kući Koprivnica" Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.



Uz brojne goste iz cijele Hrvatske svečanosti su prisustvovali izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Robert Markt i zamjenica izvršnog predsjednika Marina Pinjagić Telak. U svome obraćanju izvršni predsjednik čestitao je Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica na novoj zgradi i istaknuo: "Siguran sam da će u novom prostoru Gradsko društvo Koprivnica uspješno nastaviti s provedbom svojih dosadašnjih aktivnosti i iskoristiti mogućnosti koje ovaj novi prostor pruža za razvoj novih programa."



U Centru se nalaze pučka kuhinja i blagovaonica, prostor za rad gerontodomaćica, dnevni boravak za umirovljenike, prihvatilište za beskućnike, uredski prostori te skladišni prostor za hranu s hladnom komorom. Centar se nalazi na adresi: Herešinska ulica 53, 48 000 Koprivnica.

Simboličkim rezanjem vrpce centar su otvorili ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Adela Sočev i gradonačelnik Grada Koprivnice Mišel Jakšić.



Projekt izgradnje centra realiziran je zahvaljujući financiranju u sklopu projekta koji je odobren u okviru natječaja Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije pod nazivom "Unapređivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije – druga faza", Operativni program "Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020."