Oskar znanja uručen i mladima Hrvatskog Crvenog križa

29.06.2018.
Najznačajnijom nagradom i priznanjem u obrazovanju Oskarom znanja ove godine nagrađene su i pobjedničke ekipe 22. državnog Natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa. Naši mladi tako su se pridružili izvrsnim studentima i učenicima koji svojim znanjima i vještinama postižu značajne rezultate na državnim i međudržavnim natjecanjima.

Oskar znanja primile su ekipe mladih HCK u kategoriji pomladak GDCK Osijek, OŠ Mladost iz Osijeka, i u kategoriji mladi GDCK Zagreb - 5. gimnazija iz Zagreba.Svečanost uručenja održana je na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović koja je i nazočila uručenju nagrada.

"Drage Oskarovke i Oskarovci, vi ste svojim uspjesima, na kojima vam još jednom čestitam, već zakoračili na stazu osobnog uspjeha. Vjerujem kako će vaše daljnje školovanje biti i dalje uspješno, ispunjeno novim natjecanjem u izvrsnosti. Antička misao kaže da učenje nije ulijevanje tvari u posudu već rasplamsavanje žara. I zato vam svima želim da vas toplina koju daje samostalnost, snaga znanja koju ste stekli grije cijeloga života. Želim vam puno uspjeha", poručila je Predsjednica.