Održano Međužupanijsko natjecanje mladih Hrvatskoga Crvenog križa

16.04.2018.
Tijekom vikenda održan je mali festival humanosti. Riječ je o Međužupanijskom natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa na kojemu se ove godine natjecalo 954 učenika iz 86 gradova Hrvatske.

Nakon što su na gradskoj razini pokazali iznimna znanja i vještine iz područja poznavanja prve pomoći, međunarodnog humanitarnog prava i povijesti Crvenoga križa, pobjednici druge razine natjecanja susrest će se od 10. do 13. svibnja ove godine u Vinkovcima na 22. Državnom natjecanju mladih HCK kada ćemo proslaviti i 140. godišnjicu djelovanja Crvenog križa na području Hrvatske.Natjecanje se odvija u dvije kategorije i to u podmlatku (osnovne škole) i mladima (srednje škole). Ekipe se za sudjelovanje na natjecanju pripremaju od prošloga listopada, odnosno od početka školske godine.

Osim što stječu vrijedna znanja i vještine s kojima će, ako bude potrebno, moći nekome i spasiti život, stječu i brojna nova prijateljstva, a mnogi od njih, upravo na natjecanju, postaju i ostaju volonteri Hrvatskoga Crvenog križa.

Natjecanje mladih temelj je i zalog za budućnost u kojemu svoje mjesto u velikoj HCK obitelji pronalaze brojni budući volonteri koji su tada spremni suočiti se sa svim humanitarnim izazovima.