Održana prva razina Natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa

06.03.2023.
Protekle subote provedena je prva razina Natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa. Gradska, općinska, odnosno školska natjecanja provedena su u 85 gradova i općina, a ukupno je sudjelovalo više od 560 ekipa, odnosno više od 3300 učenika i učenica diljem Republike Hrvatske. Inače, Natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa održavaju se od 1996. godine i na njima je do sada sudjelovalo više od 150 tisuća učenika osnovnih i srednjih škola.




Ovogodišnje natjecanje ima veliki značaj jer mladi Hrvatskog Crvenog križa, nakon dvije godine stanke uzrokovane pandemijom COVID-19, ponovno imaju priliku pokazati svoja znanja i vještine. Sadržaj Natjecanja obuhvatio je provjeru znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskome Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu, ljudskim pravima i pravima djeteta te provjeru znanja i vještina iz pružanja prve pomoći.



Čestitamo svim natjecateljicama i natjecateljima koji su sudjelovali, a pogotovo onim najboljima koji su ostvarili prvo mjesto te se tako plasirali na međužupanijsku razinu natjecanja koja će se održati 1. travnja 2023. godine.