Održana projekcija filma Zrinka Ogreste „Tata, jesi li dao krv?“

15.06.2023.
Društvo Crvenog križa Vukovarsko-srijemske županije je povodom 14. lipnja - Svjetskog dana darivatelja krvi, u dvorani Ogranka Matice hrvatske u Vinkovcima u suradnji s Državnim arhivom Vukovar organiziralo javnu projekciju prvog filma renomiranog redatelja Zrinka Ogreste „Tata, jesi li dao krv ?“. 



Programu koji je vodila ravnateljica Društva Crvenog križa Vukovarsko-srijemske županije Marija Dugalić bili su nazočni višestruki darivatelji krvi, članovi „Kluba 100+“, predstavnici DCK VSŽ i gradskih društava Crvenog križa Ilok, Vinkovci, Vukovar i Županja, djelatnici Državnog arhiva, članovi Ogranka Matice hrvatske Vinkovci i brojni drugi zainteresirani.



Darko Grdenić, voditelj „Kluba 100+” darivatelja krvi Vukovarsko-srijemske županije, koji je osnovan na Svjetski dan darivatelja krvi prije dvije godine, a danas broji 27 članova, rekao je kako je ponosan na svoj dio darivanja, kao i na sve darivatelje krvi.
Posebno je ponosan na mlade. „Baš ovdje u Vinkovcima bio sam na akcijama gdje je bio veliki odaziv mladih, a kada oni jednom krenu tim putem i kada zavole to kao što sam ja zavolio, tu se ne odustaje.''