Održana je dvodnevna edukacija za koordinatore volontera i voditelja mladih Hrvatskog Crvenog križa

06.05.2022.
3. i 4. svibnja 2022. godine u Edukacijskom centru Hrvatskog Crvenog križa održana je dvodnevna edukacija za koordinatore volontera i voditelja mladih Hrvatskog Crvenog križa.
 
Na edukaciji je sudjelovalo 23 sudionika iz 19 različitih gradskih i županijskih društava Hrvatskog Crvenog križa, a cilj ove edukacije je razviti vještine uključivanja, educiranja, praćenja i evaluacije volonterskog rada kako bi stečena nova znanja i kompetencije u svome budućem radu mogli primijeniti u osmišljavanju i implementaciji volonterskih programa.
 
Djelatnici Službe za rad s mladima i volonterima i Škole HCK, prvog su dana sudionike edukacije upoznali sa osnovnim pojmovima vezanim uz volonterstvo, pravnom osnovom volontiranja i organizacijom rada volontera u Hrvatskom Crvenom križu, a kroz grupni rad su analizirali načine motiviranja volontera te su započeli proučavati volonterski ciklus.
 
Drugog dana edukacije, sudionici su naučili korake u ciklusu menadžmenta volontera, a kroz konkretne vježbe i primjere u grupnom radu su primjenjivali usvojena znanja i vještine.
 
Edukacija za koordinatore volontera namijenjena je djelatnicima i volonterima društava Hrvatskog
Crvenog križa koji obavljaju poslove vezane uz koordinaciju volontera.